Ciorba de peste cu icre din: cap de crap, coada şi şira spinării, zarzavat pentru supă, ceapă roşie, icre, ulei, făină, smântână, sare, boia de ardei, piper boabe, foi de dafin, oţet. Ingrediente: 1 cap de crap, coada şi şira spinării 1 legătură de zarzavat pentru supă 1 ceapă roşie icre 1 lingură de ulei […]
Ciorba din icre si lapti de peste
PrinteazaCiorba din icre si lapti de peste din: peste, lapti, icre nematurate, ceapa, ardei, morcov, pastarnac, rosii, sare, concentrat de legume, fidea, bors, patrunjel, leustean.
- 6 peşti (capete şi cozi)
- 250 g lapţi şi icre nematurate
- 1 ceapă
- 1 ardei roşu
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- 2-3 roşii
- 1 linguriţă sare
- 1 linguriţă concentrat de legume deshidratate
- 2 cuburi fidea
- 2 căni borş pătrunjel şi leuştean
Mod de preparare:
Legumele curăţate şi tocate se pun la fiert în 2l apă cu sare şi concentrat de legume.
Se adaugă roşiile tăiate cubuleţe. Se lasă să dea în clocot câteva minute, apoi se adaugă borşul, bucăţile de peşte, lapţii şi icrele.
Când peştele e aproape fiert, se adaugă fidea. Ciorba se clocoteşte încă 2-3 minute. Se serveşte presărată din abundenţă cu pătrunjel şi leuştean tocate mărunt.
Pofta buna!
poate iti place si:
Ciorba de peste cu icre
Ciorba de salau cu orez
Ciorba de salau cu orez din: morcovi, dovlecel, ceapa, rosii, orez, salau, spanac, ulei de masline, bors, sare. Ingrediente: 2 morcovi 1 dovlecel 1 ceapă 2 roşii 200 g orez 250 g felii şalău (fără oase) 100 g spanac 3-4 linguri ulei de măsline borş de putină safe Mod de preparare: Cureţi legumele şi […]
Pofta buna!
Vreau si eu din ciorba de peste
Imi place ciorba de peste si pestele in general. Dar nu am facut niciodata si nici nu am mancat ciorba din icre si lapti de peste. Nu stiam ca laptii de peste se pot folosi in mancare. Eu de obicei ii aruncam. Sigur o sa incerc aceasta reteta.