Ciorbă din măruntaie de pui
PrinteazaCiorbă din măruntaie de pui din: maruntaie de pui, ceapa, morcovi, patrunjel, ardei gras, ulei, oua, bors, leustean, sare si piper.
- 600 g maruntaie de pui (pipote, inimi)
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 radacina patrunjel
- 1 ardei gras rosu
- 50 ml ulei
- 2 oua
- bors dupa gust
- 1 legatura leustean
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi pipotele şi inimile, spălaţi-le şi puneţi-le la fiert în 4 litri de apă şi 1 lingură sare. Când acestea încep să fiarbă în clocot, luaţi spuma de câte ori este cazul.
Curăţaţi legumele, spălaţi-le şi tăiaţi-le în cubuleţe. Puneţi-le la fiert în oala cu măruntaie şi luaţi din nou spuma.
Adăugaţi uleiul şi jumătate din legătura de leuştean, tocat mărunt, şi lăsaţi să fiarbă la foc mic. La final, puneţi în ciorbă ouăle bătute cu 2-3 linguri de apă rece.
Adăugaţi după gust, borsul şi leuşteanul rămas, tocat mărunt. Potriviţi de sare şi piper şi lăsaţi ciorba să mai dea în 2-3 clocote.
Ciorbă din măruntaie de pui
Pofta buna!
Simpla si buna
O ciorba face minuni