Ciorba din tacamuri de pasare cu orez si leustean
PrinteazaCiorba din tacamuri de pasare cu orez si leustean din: tacâmuri de pasăre, ceapă, păstârnac, orez, leustean, oua, morcovi, rădăcină pătrunjel, ţelină, zeama de lamaie, sare, pătrunjel, piper.
Ingrediente:
- 1 kg tacâmuri de pasăre
- 100 g ceapă
- 60 g păstârnac
- 60 g orez
- 40 g leuştean
- 2 ouă
- 60 g morcovi
- 60 g rădăcină pătrunjel
- 60 g ţelină
- zeamă de lămâie
- sare
- piper
- frunze de pătrunjel
Mod de preparare:
Speli tacâmurile de pasăre şi le pui în 2 l de apă rece cu puţină sare. Aşezi vasul pe foc, iar când tacâmurile sunt pe jumătate fierte, adaugi zarzavatul curăţat, spălşt şi tăiat fideluţă, iar ceapa rondele.
Când zarzavatul este pătruns, pui orezul fiert înainte şi mai laşi pe foc 15 minute, la clocot mic. Adaugi sare, piper şi zeamă de lămâie, după gust.
Dregi ciorba cu gălbenuşurile bătute. Serveşti ciorba cu verdeaţa tocată mărunt şi presărată deasupra.
Pofta buna!