Ciorba dobrogeana cu bors

Printeaza

Ciorba dobrogeana cu bors din: carne de pasare, ceapa, morcov, patrunjel, pastarnac, telina, apa, ulei, orez, bors pudra, leustean, sare, rosii in bulion, concentrat de pasare.

 

Ingrediente:

  • 600 g carne de pasăre
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 păstârnac
  • 1/2 ţelină
  • 4 l apă
  • 2-3 linguri ulei
  • 50 g orez
  • 1,5 linguriţă borş pudră
  • 1 legătură leuştean verde
  • sare
  • 150g roşii în bulion
  • 1 lingură concentrat cu gust de pasăre

 

Mod de preparare Ciorba dobrogeana cu bors:

Tranşezi puiul, îl speli şi îl pui la fiert în apă rece. Spumezi de câte ori este nevoie.

Legumele curăţate şi tocate mărunt le căleşti în ulei împreună cu orezul spălat şi o linguriţă de concentrat de pasăre.

Le adaugi apoi în oală. După ce toate ingredientele au fiert la foc mic, adaugi roşiile şi continui fierberea încă 2-3 minu­te.

Potriveşti gustul cu 1,5 linguriţă borş pudră, iar la final presari leuşteanul verde tocat fin.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.