Ciorbă dobrogeană cu carne
PrinteazaCiorbă dobrogeană cu carne din: carne tocata, ulei, ceapa, morcov, telina, pastarnac, ardei, fidea, smantana, lamaie, sare.
- 300 g carne tocata de oaie sau vita
- 3 linguri ulei
- 4 cepe
- 1 morcov
- 1 telina
- 1 pastarnac
- 1 ardei
- fidea sau orzisor
- 200 g smantana
- 1 lamaie
- sare
Mod de preparare:
Cureţi şi speli legumele. Le tai în cubuleţe şi le pui la fiert în 2 litri de apă cu puţină sare.
Căleşti în ulei încins carnea tocată, amestecând şi turnând câte puţină apă, astfel încât să se formeze nişte grămăjoare.
Când legumele au fiert, presari fideaua şi laşi să mai fiarbă împreună 1 minut, după care adaugi în oală carnea tocată.
După câteva clocote, stingi focul, torni zeama de lămâie şi dregi ciorba cu smântână pe care, în prealabil, ai amestecat-o cu un polonic de ciorbă.
Ciorbă dobrogeană cu carne
Pofta buna!
Mi-ai facut pofta de o ciorba!