Ciorba de dovlecei (Bors de dovlecei)

Printeaza

Ciorba de dovlecei (Bors de dovlecei) din: dovlecei, morcovi, patrunjel, leustean, bors, sare, ulei, oua, smantana.

Ingrediente:

  • 1/2 kg dovlecei cruzi
  • 2 morcovi
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • pătrunjel verde
  • leuştean verde
  • 1 I borş
  • sare
  • 1 lingură ulei
  • 2 ouă
  • 1 lingură smântână

 

Mod de preparare:

Morcovul şi pătrunjelul se curăţă şi se spală bine, apoi se toacă mărunt sau se dau prin răzătoarea mare şi se pun la fiert în circa 2 I apă rece. Când zarzavatul este aproape fiert, se adaugă dovleceii curăţaţi şi tăiaţi în cubuleţe.

Se mai fierbe cam 15 minute până ce dovleceii se înmoaie. Atunci se sărează după gust şi se adaugă borşul fiert şi curăţat de spumă în prealabil. După ce ciorba mai fierbe puţin, se adaugă pătrunjelul şi leuşteanul verde tăiate mărunt.

Se mai dă o dată în clocot şi ciorba este gata. Se trage de pe foc şi după ce se răceşte puţin (este caldă, nu fierbinte), se drege (se toarnă în ea, amestecând, cele două ouă şi smântână bine bătute în prealabil).

O a doua variantă de ciorbă de dovlecei se pregăteşte adăugând suplimentar 1-2 linguri de orez odată cu dovleceii şi în final 2-3 roşii tocate mărunt, sau 2 linguri de bulion, odată cu borşul.

Se poate servi cu crutoane (dar în ciorbă fără ou şi smântână).

Primăvara, pentru acrit în locul borşului se foloseşte şi pasta de corcoduşe.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.