Ciorbă de dovlecei cu carne de pui

Printeaza

Ciorbă de dovlecei cu carne de pui din: carne de pui, ulei, morcovi, ceapa, ardei, rosii, dovlecei, zeama de lamaie, galbenus, smantana, patrunjel, sare.

 

Ingrediente:

  • 500 g carne de pui cu os
  • 50 ml ulei
  • 1-2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 3 rosii proaspete
  • 2 dovlecei
  • zeama de lamaie
  • 1 galbenus
  • 100 ml smantana
  • 1 legatura de patrunjel proaspat
  • sare dupa gust

 

Mod de preparare Ciorbă de dovlecei cu carne de pui:

Carnea o tai bucăţele şi o pui la fiert în 2 l apă rece, împreună cu o linguriţă rasă de sare.

Ceapa ocată mărunt, ardeiul tăiat cubuleţe, morcovul tăiat rondele le căleşti în ulei, cca 2 minute, apoi le adaugi în supă.

Când carnea şi legumele au fiert, adaugi roşiile curăţate de pieliţă şi seminţe, tăiate felii, iar dovleceii curăţaţi de coajă şi seminţe, tăiaţi în cubuleţe.

Le fierbi pe toate circa 15 minute, până se înmoaie, având grijă să nu fiarbă prea mult dovleceii, într-un bol amesteci smântână şi gălbenuşurile, adaugi şi 3-4 linguri din ciorbă (pentru a dilua smântână), omogenizezi bine şi torni amestecul în ciorbă.

Adaugi pătrunjel tocat mărunt.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.