Ciorba de dovlecei cu cimbru

Printeaza

Ciorba de dovlecei cu cimbru din: dovlecei, ceapa, ardei, suc de rosii, sare grunjoasa, piper, marar, ulei de floarea soarelui, baheta, mujdei de usturoi, cimbru.

Ingrediente:Ciorba_de_dovlecei_cu_cimbru

  • 3 dovlecei
  • 2 cepe
  • 3 ardei
  • un litru suc de rosii
  • sare grunjoasa
  • piper negru macinat
  • marar
  • 2-3 lingurite ulei de floarea soarelui
  • o bagheta alba
  • 5-6 lingurite mujdei de usturoi
  • cimbru uscat

 

Mod de preparare:

Se spală ceapa, ardeii şi dovleceii. Se curăţă şi apoi se taie mărunt, ca pentru ciorbă.

Se pun în oala unsă cu uleiul de floarea-soarelui, se călesc, apoi se adaugă apă clocotită şi se lasă să fiarbă, la foc mediu.

Separat, se feliază bagheta, feliile se aranjează pe tavă şi se ung cu mujdei de usturoi.

Se presară cimbru uscat şi se bagă în cuptorul încins.

După ce au fiert legumele, se adaugă sucul de roşii, se lasă să clocotească, se condimentează şi se serveşte cu bagheta aromată.

Ciorba de dovlecei cu cimbru

Ciorba_de_dovlecei_cu_cimbru

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Ciorba a la grec cu orez

Ciorba de dovlecei dreasa cu ou

Ciorba de dovlecei dreasa cu ou din: dovlecei, patrunjel, marar, ceapa, ceapa verde, rosii, ardei. Ingrediente: 6-8 dovlecei tineri 2 legături pătrunjel 2 legături mărar 2 cepe 4 legături ceapă verde 4 roşii 4 ardei   Mod de preparare: Dovleceii, curăţaţi de coajă, se taie în bucăţi mici şi se pun la fiert în apă […]

Ciorba de dovlecei umpluti cu smantana

Ciorba de dovlecei umpluti cu smantana din: carne tocata, ou, paine, orez, verdeata, dovlecei, bors, ceapa, sare, piper, rosii, smantana. Ingrediente: 300 g carne tocata 1 ou 1 felie de paine 1 lingura orez verdeata 4 dovlecei 1/2 l bors 1 ceapa sare piper rosii 4 linguri smantana   Mod de preparare: Carnea tocată o […]

 

Bors de dovlecei cu ceapa verde

Ciorba de dovlecei cu bors

Ciorba de dovlecei cu bors din: dovlecei, ceapa, pastarnac, morcov, rosii, bors, marar. Ingrediente: 3 dovlecei ceapa pastarnac morcov rosii bors marar Mod de preparare: Dovleceii se spala, se curata si se toaca cubulete. Zarzavatul se spala, se curata si se toaca fin. Se toarna doua-trei liguri de ulei intr-o oala si se pun la […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.