Ciorba de dovlecei cu iaurt

Printeaza

Ciorba de dovlecei cu iaurt din: dovlecei, ceapa verde, morcovi, patrunjel, marar, ulei de masline, zeama de lamaie, iaurt, sare si piper.

Ingrediente:

  • 3 dovlecei
  • 3 linguri de ceapa verde
  • 1 legatura de morcovi
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de marar
  • 5 linguri ulei de masline
  • 2 lamai (zeama)
  • 250 ml iaurt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Ciorba de dovlecei cu iaurt: Cureţi ceapa şi morcovii, îi toci mărunt şi îi căleşti în uleiul de măsline, iar după ce s-au înmu­iat, adaugi 1 1/2 apă fiartă şi îi laşi să clocotească.

Cureţi dovle­ceii, îi tai cubuleţe şi îi pui şi pe ei la fiert. Dacă este prea groasă ciorba, mai pui apă fiartă.

Toci verdeaţa şi, când s-au fiert toate legumele, o adaugi şi pe ea, pui şi zeama de lămâie, sare, piper şi serveşti ciorba cu iaurt.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.