Ciorba de dovlecei cu iaurt
PrinteazaCiorba de dovlecei cu iaurt din: dovlecei, ceapa verde, morcovi, patrunjel, marar, ulei de masline, zeama de lamaie, iaurt, sare si piper.
Ingrediente:
- 3 dovlecei
- 3 linguri de ceapa verde
- 1 legatura de morcovi
- 1 legatura de patrunjel
- 1 legatura de marar
- 5 linguri ulei de masline
- 2 lamai (zeama)
- 250 ml iaurt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ciorba de dovlecei cu iaurt: Cureţi ceapa şi morcovii, îi toci mărunt şi îi căleşti în uleiul de măsline, iar după ce s-au înmuiat, adaugi 1 1/2 apă fiartă şi îi laşi să clocotească.
Cureţi dovleceii, îi tai cubuleţe şi îi pui şi pe ei la fiert. Dacă este prea groasă ciorba, mai pui apă fiartă.
Toci verdeaţa şi, când s-au fiert toate legumele, o adaugi şi pe ea, pui şi zeama de lămâie, sare, piper şi serveşti ciorba cu iaurt.
Pofta buna!