Ciorba de dovlecei cu marar

Printeaza

Ciorba de dovlecei cu marar din: dovlecei, rosii, ceapa, morcovi, patrunjel, ulei, orez, lamaie, marar, sare si piper.

Ingrediente:Ciorba_de_dovlecei_cu_marar

  • 4 dovlecei
  • 4 rosii
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 50 ml ulei
  • 50 g orez
  • 1 lamaie
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi ceapa, morcovii, rădă­cina de pătrunjel, spălaţi-le şi tocaţi-le mărunt. Puneţi-le la fiert în 3,5 litri apă cu 1 linguriţă sare.

Spălaţi bine dovleceii şi, fără a-i curăţa de coajă, tăiaţi-i în bucăţi mai mari.

Opăriţi roşiile;, curăţaţi-le de pieliţă şi tocaţi-le mărunt. Puneţi în oală dovleceii, roşiile şi uleiul şi lăsaţi ciorba să fiarbă la foc mic 30 de minute.

Adăugaţi orezul spălat în 2-3 ape, jumătate din legătura de mărar, tocat mărunt, şi potriviţi de sare şi piper.

Acriţi ciorba cu zeamă de lămâie şi seviţi-o caldă sau rece, presărată cu mărarul rămas, tocat mărunt.

Ciorba de dovlecei cu marar

Ciorba_de_dovlecei_cu_marar

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Ciorba a la grec cu orez

Ciorba de dovlecei dreasa cu ou

Ciorba de dovlecei dreasa cu ou din: dovlecei, patrunjel, marar, ceapa, ceapa verde, rosii, ardei. Ingrediente: 6-8 dovlecei tineri 2 legături pătrunjel 2 legături mărar 2 cepe 4 legături ceapă verde 4 roşii 4 ardei   Mod de preparare: Dovleceii, curăţaţi de coajă, se taie în bucăţi mici şi se pun la fiert în apă […]

Ciorba a la grec cu orez

Ciorba de dovlecei a la grec

Ciorba de dovlecei a la grec din: dovlecei, ceapa, ulei, smantana, faina, orez, lamaie, morcovi, telina, pastarnac, patrunjel, marar. Ingrediente: 1,5 kg dovlecei proaspeţi 150 g ceapă 50 ml ulei 3 gălbenuşuri 2 l supă de oase 200 ml smântână 50 g făină 50 g orez 100 g lămâie 150 g morcovi 100g ţelină rădăcină […]

 

Ciorba dietetica de dovlecei

Ciorba dietetica de dovlecei

Ciorba dietetica de dovlecei din: apa, dovlecei, morcov, orez, ulei, iaurt, verdeata Ingrediente: 1 l apa 400 g do vlecei 100 g morcov 20 g orez 10 ml ulei 100 ml iaurt verdeata   Mod de preparare: Se fierb morcovii raşi împreună cu orezul. Cand orezul e aproape gata, se adaugă dovleceii, tăiaţi în bucăţele […]

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Si mararul unde e ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.