Ciorba de dovlecei dreasa cu ou din: dovlecei, patrunjel, marar, ceapa, ceapa verde, rosii, ardei. Ingrediente: 6-8 dovlecei tineri 2 legături pătrunjel 2 legături mărar 2 cepe 4 legături ceapă verde 4 roşii 4 ardei Mod de preparare: Dovleceii, curăţaţi de coajă, se taie în bucăţi mici şi se pun la fiert în apă […]
Ciorba de dovlecei cu marar
PrinteazaCiorba de dovlecei cu marar din: dovlecei, rosii, ceapa, morcovi, patrunjel, ulei, orez, lamaie, marar, sare si piper.
- 4 dovlecei
- 4 rosii
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 radacina patrunjel
- 50 ml ulei
- 50 g orez
- 1 lamaie
- 1 legatura marar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi ceapa, morcovii, rădăcina de pătrunjel, spălaţi-le şi tocaţi-le mărunt. Puneţi-le la fiert în 3,5 litri apă cu 1 linguriţă sare.
Spălaţi bine dovleceii şi, fără a-i curăţa de coajă, tăiaţi-i în bucăţi mai mari.
Opăriţi roşiile;, curăţaţi-le de pieliţă şi tocaţi-le mărunt. Puneţi în oală dovleceii, roşiile şi uleiul şi lăsaţi ciorba să fiarbă la foc mic 30 de minute.
Adăugaţi orezul spălat în 2-3 ape, jumătate din legătura de mărar, tocat mărunt, şi potriviţi de sare şi piper.
Acriţi ciorba cu zeamă de lămâie şi seviţi-o caldă sau rece, presărată cu mărarul rămas, tocat mărunt.
Ciorba de dovlecei cu marar
Pofta buna!
poate iti place si:
Ciorba de dovlecei a la grec
Ciorba de dovlecei a la grec din: dovlecei, ceapa, ulei, smantana, faina, orez, lamaie, morcovi, telina, pastarnac, patrunjel, marar. Ingrediente: 1,5 kg dovlecei proaspeţi 150 g ceapă 50 ml ulei 3 gălbenuşuri 2 l supă de oase 200 ml smântână 50 g făină 50 g orez 100 g lămâie 150 g morcovi 100g ţelină rădăcină […]
Ciorba dietetica de dovlecei
Ciorba dietetica de dovlecei din: apa, dovlecei, morcov, orez, ulei, iaurt, verdeata Ingrediente: 1 l apa 400 g do vlecei 100 g morcov 20 g orez 10 ml ulei 100 ml iaurt verdeata Mod de preparare: Se fierb morcovii raşi împreună cu orezul. Cand orezul e aproape gata, se adaugă dovleceii, tăiaţi în bucăţele […]
Pofta buna!
Si mararul unde e ?