Ciorba de dovlecei umpluti cu smantana
PrinteazaCiorba de dovlecei umpluti cu smantana din: carne tocata, ou, paine, orez, verdeata, dovlecei, bors, ceapa, sare, piper, rosii, smantana.
Ingrediente:
- 300 g carne tocata
- 1 ou
- 1 felie de paine
- 1 lingura orez
- verdeata
- 4 dovlecei
- 1/2 l bors
- 1 ceapa
- sare
- piper
- rosii
- 4 linguri smantana
Mod de preparare:
Carnea tocată o amesteci cu ou, miez de pâine stors bine, orez, sare, piper, mărar şi pătrunjel tocat.
Cureţi dovleceii, îi tai în două sau trei bucăţi, îi scobeşti cu o linguriţă şi îi umpli cu tocătura de mai sus.
In timp ce umpli dovleceii, fierbi în 2 1/2 l apă oasele scoase de la carne, împreună cu o ceapă şi sare.
In această zeamă, laşi să fiarbă dovleceii umpluţi, timp de 3/4 oră. Scoţi apoi dovleceii în castron şi torni smântână deasupra.
Separat, dai în clocot borşul cu câteva roşii curăţate de coajă şi tăiate felioare şi torni amestecul peste dovleceii din castron.
Ciorba de dovlecei umpluti cu smantana
Pofta buna!