Ciorba de dovlecel cu bors si leustean
PrinteazaCiorba de dovlecel cu bors si leustean din: apa, ceapa, morcov, ardei grasi, dovlecei, cartofi, sare, piper, bors, bulion, ulei, leustean.
Ingrediente:
- 3 l apă
- 4 cepe mari
- 1 morcov
- 2 ardei graşi
- 1 borcan dovlecei
- 4 cartofi
- sare piper
- borş
- 2 linguri bulion
- 2 linguri ulei
- leuştean
Mod de preaprare:
Toci toate legumele, pe urmă le pui la fiert (mai puţin 2 cepe) într-o oală cu 3 litri de apă. Le laşi să fiarbă 1 oră. Intr-o tigaie pui uleiul şi cele 2 cepe rămase, să se călească.
Când ceapa s-a călit, adaugi bulionul. După ce ciorba a fiert tfmp de 1 oră, adaugi sarea şi piperul, apoi opreşti focul şi adaugi ceapa călită.
Dacă foloseşti borş, îl fierbi separat şi, cu 10 minute înainte să închizi focul, îl adaugi în oală.
Serveşti ciorba cu leuştean tocat fin, presărat pe deasupra în farfurie.
Pofta buna!
Imi place ciorba de dovlecel