Ciorba cu dovlecel, fasole si taitei de mei
PrinteazaCiorba cu dovlecel, fasole si taitei de mei din: ceapă, morcovi, cartofi, dovlecel, fasole păstăi, telina, ardei, pătrunjel rădăcină, usturoi, bulion, busuioc, patrunjel verde, zeamă de lămâie, ulei de măsline, chimen, telemea mai nesărată, piper, sare, ou, făină de mei, faina de grau.
Ingrediente:
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 2 cartofi
- 1 dovlecel
- 250 g fasole păstăi
- 1/2 ţelină
- 1 ardei
- 1 pătrunjel rădăcină
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri bulion
- busuioc
- 1 legătură pătrunjel verde
- câte 20 ml zeamă de lămâie şi ulei de măsline
- 1 linguriţă chimen
- 150 g telemea mai nesărată
- piper
- sare
- 1 ou
- 2 linguri făină de mei
- 1 lingură făină de grâu
Mod de preparare:
Cureţi şi speli legumele. Tai fasolea în bastonaşe de 2 cm, iar restul legumelor în cubuleţe. în 2 litri de apă uşor sărată, pui legumele şă fiarbă 1/4 oră la foc mic.
Presari chimenul şi labi să mai fiarbă 5 minute, după care torni bulionul diluat.
Baţi oul împreună cu făina de grâu şi cea de mei. Pui această pastă într-o pungă de plastic găurită într-un colţ.
Torni fire subţiri de pastă, în ciorba care clocoteşte.
După 5 minute, stingi focul, pui usturoiul zdrobit, verdeaţa tocată, uleiul, sare şi piper după gust.
Serveşti porţiile alături de brânza rasă şi zeama de lămâie proaspăt stoarsă.
Ciorba cu dovlecel, fasole si taitei de mei
Pofta buna!