Conservarea Slăninei pentru Iarnă în Borcan – Secretul Bucătăriei Tradiționale din: slanina proaspata de porc, sare de mare, boia de ardei dulce, piper, usturoi, borcane. În gastronomia românească, slănina are o prezență marcantă, fiind folosită în multe rețete tradiționale, cum ar fi mămăliga cu slănină, fasole cu ciolan, sau ca aperitiv simplu, tăiată în felii […]
Ciorba de dovlecel cu fasole verde si rosii
PrinteazaCiorba de dovlecel cu fasole verde si rosii din: dovlecei, fasole verde, morcovi, ţelină, roşii, ceapa, orez, ulei, sare, piper, marar, zeamă de lămâie, apă.
Ingrediente:
- 5 dovlecei
- 500 g fasole verde
- 2 morcovi
- 1 ţelină
- 8 roşii
- 1 ceapă
- 3 linguri de orez
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- 1 legătură mărar
- zeamă de lămâie, opţional
- apă
Mod de preparare:
Căleşti, în ulei încins, ceapa tăiată mărunt, ţelina şi morcovii daţi prin râzătoare. Laşi câteva minute şi torni 5 l de apă.
Ţii pe foc până când s-au înmuiat uşor rădărinoasele şi adaugi fasolea verde, curăţată şi tăiată în două.se mai lasa câteva minute şi adaugi dovleceii tăiaţi cuburi şi orezul spălat.
Potriveşti gustul de sare şi piper. între timp, dai roşiile prin râzătoare şi le torni în ciorbă.
Laşi să fiarbă tomatele şi să se combine aromele şi stingi focul.
Presari mărarul tăiat fin. Dacă vrei ciorba mai acră, poţi adăuga zeamă de lămâie.
Ciorba de dovlecel cu fasole verde si rosii
Pofta buna!
Saramura de Pește la Grătar: Delicatesă Rustică
Saramura de Pește la Grătar: Delicatesă Rustică din: fileuri de peste, rosii, ardei grasi, usturoi, suc de lamaie, patrunjel, ulei de masline, sare, piper, boia dulce. Descoperiți gustul unic al peștelui la grătar însoțit de o saramură tradițională, reinventată pentru gurmanzii moderni. Această rețetă de saramura combină prospețimea peștelui cu aroma intensă a grătarului, creând […]