Ciorba de dovlecel cu rosii si smantana
PrinteazaCiorba de dovlecel cu rosii si smantana din: dovlecei, morcovi, ceapa, telina, orez, smantana sau iaurt, ulei, rosii, verdeaţă tocată (pătrunjel, ţelină, leuştean sau mărar, la alegere), sare, piper, concentrat de legume.
Ingrediente:
- 5 dovlecei mijlocii
- 2 morcovi
- 1 ceapă
- 1 ţelină
- 1 ceaşcă mică de orez
- 200 g smântână sau iaurt
- ulei
- 1/2 kg roşii decojite
- verdeaţă tocată (pătrunjel, ţelină, leuştean sau mărar, la alegere)
- sare
- piper
- concentrat de legume
Mod de preparare:
Cureţi legumele, le tai cuburi mici şi le pui la fiert în apă cu sare şi puţin concentrat de legume. Laşi să fiarbă 20 de minute, adaugi apoi dovleceii tăiaţi cuburi şi orezul spălat.
Laşi din nou să fiarbă la foc mic, apoi adaugi roşiile tăiate felii subţiri şi condimentezi, după gust, cu sare şi piper.
Stingi focul, dregi ciorba cu iaurt sau smântână, iar când serveşti ciorba caldă, presari pe deasupra verdeaţă tocată fin.
Pofta buna!