Ciorba de dovlecel cu rosii si zer
PrinteazaCiorba de dovlcel cu rosii si zer din: dovlecei, ceapa, leustean, rosii, ulei, zer, sare, smantana.
- 4 dovlecei mijlocii
- 2 cepe mici
- leuştean
- 2 roşii mari
- 1 lingura ulei
- 1 l zer proaspat
- sare
- 1 ceaşcă mica smantana
Mod de preparare:
Cureţi dovleceii de coajă, îi tai cubuleţe, îi speli în apă rece şi după aceea îi pui la fiet în apă caldă.
Când s-au înmuiat, adaugi ceapa tocată mărunt şi le laşi să fiarbă împreună un sfert de oră.
Cureţi roşiile de coajă, le pui peste dovlecei, sărezi şi laşi să mai fiarbă puţin.
Când legumele sunt bine fierte, pui zerul şi laşi să dea în clocot un minut. Sărezi după gust şi torni uleiul.
Adaugi leuşteanul tocat fin, apoi iei oala de pe foc.
Dregi ciorba cu smântână.
Pofta buna!