Ciorbă dreasă de fasole cu costiţă
PrinteazaCiorbă dreasă de fasole cu costiţă
- 250 g fasole boabe
- 150 g costiţă afumată
- 2 cepe
- 1 linguriţă oţet
- 100 g smântână
- 1 legătură pătrunjel verde
- sare
- 2-3 linguri untdelemn
- 1 lingură bulion
- 2 şi 1/2 l apă
Mod de preparare:
Alegi fasolea, o speli bine în mai multe ape, apoi o pui pe foc într-o oală cu apă rece. Când începe să clocotească schimbi apa şi o pui din nou la fiert, cu apă fierbinte.
După câteva clocote, adaugi ceapa tocată mărunt şi continui fierberea până când fasolea s-a înmuiat complet. Tai costiţa pătrăţele, o prăjeşti şi după ce s-a rumenit, pui câteva linguri din zeama de fasole.
După câteva clocote, adaugi costiţa în oala cu fasole, o dată cu bulionul şi laşi să mai fiarbă 15-20 de minute împreună, lei oala de pe foc, laşi ciorba să se răcească, apoi o dregi cu smântână, o acreşti cu oţet, o potriveşti de sare şi presari pătrunjelul tocat.
Poftă bună!