Ciorba dulce cu afumatura
PrinteazaO reteta de ciorba dulce cu afumatura din: rasol de porc afumat, rosii, ceapa, morcov, pastarnac, leustean, ardei gras si orez.
- 2 rasoale de porc afumate
- 3-4 rosii
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 pastarnac
- leustean
- 1 ardei gras
- 2 cesti de orez
Mod de preparare:
Rasoalele se spala si se taie in bucati. Intr-o oala de 5-6 l se pun la fiert, cu putina sare, ceapa, morcovul, pastarnacul si ardeiul tocate marunt. Cand au dat in clocot, se pun bucatile de carne si se lasa sa fiarba la foc incet. Se spumeaza cu grija.
Cand carnea este fiarta, se adauga orezul bine spalat si rosiile date pe razatoare. Se lasa sa clocoteasca panafierb si se pune leusteanul tocat marunt. Se potriveste de sare. Se mananca fierbinte, cu ardei iute.
Ciorba dulce cu afumatura
Pofta buna!