Ciorba de fasole cu afumatura si cimbru
PrinteazaCiorba de fasole cu afumatura si cimbru din: fasole boabe, afumatura, radacina de patrunjel, radacina de pastarnac, morcovi, ardei grasi, ceapa, usturoi, foaie de dafin, cimbru, tarhon in otet, rosii decojite, faina, piper negru, sare.
- 250 g fasole boabe
- 200 g afumatura
- cate 1 radacina de patrunjel si de pastarnac
- 2 morcovi
- 2 ardei grasi (galben si rosu)
- 1 ceapa
- 1 capatana de usturoi
- 1 foaie de dafin
- 1 crenguta de cimbru
- 1 lingura tarhon in otet
- 2-3 rosii decojite sau 100 g bulion
- 1 lingura faina
- piper negru macinat
- sare
Mod de preparare:
Alegi fasolea, o speli şi o laşi să se înmoaie 3 ore. Pui la fiert fasolea şi afumătura, în vase diferite, iar după 10 minute le fierbi împreună, în altă apă clocotită, împreună cu foaia de dafin.
Când boabele sunt aproape fierte, adaugi legumele, în prealabil curăţate, spălate şi tăiate după preferinţă.
Continui să fierbi ingredientele 10-15 minute. Desfaci făina cu puţină apă rece şi o adaugi în fasolea fiartă, printr-o sită, apoi amesteci pentru a nu se forma cocoloaşe.
Pui roşiile tocate sau bulionul, plantele aromatice, usturoiul curăţat şi zdrobit şi potriveşti de piper şi sare.
Stingi focul şi păstrezi vasul acoperit până în momentul servirii, pentru a se pătrunde aromele.
Ciorba de fasole cu afumatura si cimbru
Pofta buna!