Ciorba de fasole cu costita si carnati din: fasole, ceapa, usturoi, dafin, patrunjel, rosii, morcov, ardei, costita, carnati, ulei, sare, piper, boia. Ingrediente: 1/2 kg fasole uscată 2 cepe 3 căţei de usturoi 3 foi de dafin 1/2 legătură de pătrunjel 4-5 roşii 1 morcov 1 ardei iute 2-3 cârnaţi 200 g costiţă sare ulei […]
Ciorba de fasole cu afumatura, tarhon si patrunjel
PrinteazaCiorba de fasole cu afumatura, tarhon si patrunjel din: fasloe verde, fasole boabe, rosii, ardei gras, morocv, rădăcină de pătrunjel, ceapa, afumatura, zeama de lamaie, sare, piper, smantana, tarhon, patrunjel, ulei.
- 1 kg fasloe verde
- 150 g fasole boabe
- 1-2 rosii
- 1 ardei gras
- 2-3 morcovi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 ceapa
- afumatura
- zeama de lamaie
- sare
- piper
- tarhon
- patrunjel
- ulei
- smântână
Mod de preparare:
Roşiile se curăţa de pieliţă şi de sâmburi şi se taie cubuleţe, ardeiul, morcovul si rădăcină de pătrunje se tăie cubuleţe.
Păstăile de fasole se rup în bucăţele. Mai întâi încălzim puţin ulei, în oală, după care călim în el afumătura, tăiată cubuleţe.
Adăugăm morcovii, rădăcina de pătrunjel şi ceapa. Punem ardeiul şi ceapa, apoi roşiile.
După două-trei minute se adaugă păstăile şi boabele de fasole şi se toarnă apă rece. Se lasă pe foc puternic până dă în clocot, apoi pe foc mic.
Se spumuieşte, dacă e nevoie. Când fasolea a fiert suficient, se potriveşe ciorba de sare şi piper, se acreşte cu zeamă de lămâie, se drege cu smântână şi se aromează cu pătrunjel verde şi tarhon.
Ciorba de fasole cu afumatura, tarhon si patrunjel
Pofta buna!
poate iti place si:
Ciorba de fasole cu costita si carnati
Pofta buna!
Mia-i facut pofta de o ciorbita buna