Ciorbă de fasole cu afumatura – usor de preparat
PrinteazaCiorbă de fasole cu afumatura din: unt, ceapa, usturoi, chimen, boabe de fasole rosie, rosii decojite, pulpa de dovleac, otet de vin alb, sare, piper, seminte de dovleac si oregano.
- 2 linguri unt
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi curăţaţi
- 1 linguriţă chimen măcinat
- 2 conserve boabe de fasole roşie
- 1 conservă roşii decojite
- 200 g afumătură
- 1 ceaşcă pulpă de dovleac pasată
- 2 linguri oţet de vin alb
- sare
- piper
- 1 lingură seminţe de dovleac prăjite
- oregano
Mod de preparare:
Se taie bucăţele afumătura. Ceapa se toacă. Se încinge untul şi se căleşte ceapa.
Se adaugă usturoiul şi chimenul. Se adaugă după 1 min. fasolea, roşiile decojite şi afumătura.
Se stinge cu 2 ceşti de apă şi se acoperă cu un capac. Se fierbe cca 25 min.
Se adaugă în supă dovleacul pasat, sare şi piper.
Se presară seminţe de dovleac, apoi se toarnă oţet şi se condimentează cu oregano, după gust.
Eventual se serveşte cu smântână.
Ciorbă de fasole cu afumatura
Pofta buna!
Ciorba de fasole cu afumatura este una din preferatele mele!
Buna rau ciorba de fasole cu afumatura