Ciorba de fasole cu afumatura

Printeaza

Ciorba de fasole cu afumatura din: fasole boabe, costita afumata, ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac, ulei, rosii in bulion, tarhon, sare si piper.

Ingrediente:Ciorba_de_fasole_cu_afumatura

  • 300 g fasole boabe
  • 400 g costita afumata
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 50 ml ulei
  • 400 g rosii in bulion
  • 1 legatura tarhon verde sau 1 lingura tarhon uscat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Puneţi fasolea la înmuiat de pe o zi pe alta, după care puneţi-o la fiert în 5 litri de apă.

Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi mărunt ceapa, rădăcinile de pătrujel, păstârnac şi morcovul, apoi căliţi-le 3-4 minute în ulei, împreună cu costiţa tăiată mărunt.

Schimbaţi apa în care fierbe fasolea de 3 ori, apoi în ultima apă schim­bată puneţi costiţa, ceapa şi celelalte legume călite.

Adăugaţi roşiile tocate mărunt, potriviţi de sare şi piper şi lăsaţi să fiarbă la foc mic până când fasolea este bine fiartă.

La final, puneţi tarhonul tocat mărunt şi mai lă­saţi să dea în 2-3 clocote.

Ciorba de fasole cu afumatura

Ciorba_de_fasole_cu_afumatura

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.