Ciorba de fasole cu afumatura
PrinteazaCiorba de fasole cu afumatura din: fasole boabe, costita afumata, ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac, ulei, rosii in bulion, tarhon, sare si piper.
- 300 g fasole boabe
- 400 g costita afumata
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 radacina patrunjel
- 1 radacina pastarnac
- 50 ml ulei
- 400 g rosii in bulion
- 1 legatura tarhon verde sau 1 lingura tarhon uscat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi fasolea la înmuiat de pe o zi pe alta, după care puneţi-o la fiert în 5 litri de apă.
Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi mărunt ceapa, rădăcinile de pătrujel, păstârnac şi morcovul, apoi căliţi-le 3-4 minute în ulei, împreună cu costiţa tăiată mărunt.
Schimbaţi apa în care fierbe fasolea de 3 ori, apoi în ultima apă schimbată puneţi costiţa, ceapa şi celelalte legume călite.
Adăugaţi roşiile tocate mărunt, potriviţi de sare şi piper şi lăsaţi să fiarbă la foc mic până când fasolea este bine fiartă.
La final, puneţi tarhonul tocat mărunt şi mai lăsaţi să dea în 2-3 clocote.
Ciorba de fasole cu afumatura
Pofta buna!