Ciorbă de Fasole cu Afumătură: Savoarea Autentică Românească din: fasole boabe, afumatura, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, ardei gras, rosii, bulion, frunze de dafin, leustean. Ingrediente: 400g fasole boabe 250g afumătură (costiță, cârnați sau kaizer) 1 ceapă mare 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ardei gras 3 roșii medii sau 200ml suc de roșii […]
Ciorba de fasole cu ardei si cimbru
PrinteazaCiorba de fasole cu ardei si cimbru din: fasole boabe, ardei gras rosu, cartofi, cimbru, patrunjel, sare, piper, suc de lamaie, ceapa, suc de lamaie, ceapa, smantana.
Ingrediente:
- 500 g fasole boabe
- 2 ardei graşi roşii
- 1/2 ardei gras rosu, pentru ornat
- 2 cartofi potriviţi
- 1 lingurită cimbru
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
- sucul de la 1 lămâie, opţional
- 1 ceapă
- smântână, opţional
Mod de preparare:
Speli în mai multe ape fasolea şi o laşi peste noapte la înmuiat. O fierbi în trei ape, în ultima pui un praf de sare.
Cureţi, tai ceapa şi ardeii graşi, apoi îî căleşti în puţin ulei.
Adaugi un pic de apă. După 30 de minute de când a început să fiarbă fasolea, adaugi cartofii curăţaţi şi tăiaţi cuburi, ceapa şi ardeii. Amesteci şi laşi să fiarbă, la foc mediu.
Potriveşti de sare şi piper. Tot acum poţi acri ţi cu sucul de lămâie. Spre sfârşit, presari pătrunjelul şi ardeiul tăiate mărunt.
O poţi servi cu smântână.
Ciorba de fasole cu ardei si cimbru
Pofta buna!
poate iti place si:
Ciorbă de Fasole cu Afumătură: Savoarea Autentică Românească
Pofta buna!