Ciorba de fasole ardeleneasca cu pancetta
PrinteazaCiorba de fasole ardeleneasca cu pancetta din: pancetta, fasole boabe, ceapa, morcovi, telina, ardei gras, faina, smantana, bulion, bors concentrat, tarhon, piper alb, patrunjel, concentrat de legume.
- 1 cutie de pancetta cuburi
- fasole boabe pestriţă
- 1 ceapă roşie
- 1-2 morcovi
- 1 rădăcină ţelină
- 1/2 ardei gras roşu
- 1 lingură făină
- 1-2 linguri smântână
- 2 linguri bulion
- 1/2 – 1 lingură borş concentrat
- tarhon uscat
- piper alb
- 1 legătură pătrunjel proaspăt
- concentrat de legume
Mod de preparare:
Fasolea o laşi peste noapte într-o cratiţă acoperită cu apă.
Pancetta cuburi o pui câteva minute la prajit fără să foloseşti ulei (îşi lasă din grăsimea ei), după care o adaugi în oala de ciorbă.
In tigaie pui ceapa, un strop de ulei de măsline, adaugi morcovii tăiaţi rondele, ţelina tăiată feliuţe şi ardeiul gras tăiat cuburi.
Le laşi câteva minute, după care le adaugi în oală. Fasolea o fierbi separat într-o crăticioară, în trei ape, o scurgi şi o adaugi în oala de ciorbă.
Pui bulionul, concentratul de legume, piperul şi laşi la foc potrivit să fiarbă. Smântână o amesteci cu făina şi o subţiezi cu puţină apă.
Cu un polonic iei din ciorbă şi pui peste amestecul de făină şi smântână, până când compoziţia se încălzeşte.
Torni peste ciorbă, amesteci bine şi mai la foc mic, amestecând din când în când.
La final adaugi tarhonul şi borşul concentrat.
Ciorba de fasole ardeleneasca cu pancetta
Pofta buna!