Ciorbă de fasole boabe cu gutui din: gutui, smantana, lapte, oua, sare, boia, fasole alba, apa, patrunjel si ceapa rosie.
Ingrediente:
4 gutui mari coapte bine
250 g smantana
20 ml lapte
2 oua
sare
boia dulce, dupa gust (circa 1 lingurita)
1 kg fasole uscata alba
3-5 l de apa
1 legatura patrunjel verde
1 ceapa rosie
Mod de preparare:
Speli fasolea şi o pui de cu seară în apă la înmuiat, apoi dimineaţa o pui la fiert în apă caldă cu sare.
In timp ce fierbe fasolea, cureţi gutuile de coajă şi de sâmburi şi le fierbi separat. După ce au fiert, le zdrobeşti cu furculiţa.
Pui piureul obţinut în ciorba de fasole fiartă. Nu mai acreşti ciorba, pui puţină zeamă de gutui care e acră.
Dregi ciorba cu un amestec din lapte, făină, cele 2 ouă, smântână, omogenizezi foarte bine şi potriveşti gustul cu sare, boia dulce, ulei.
După ce ai pus amestecul în ciorbă, laşi la fiert, apoi serveşti ciorba caldă cu ceapă roşie mare, tăiată rondele şi cu pătrunjel verde tăiat mărunt, presărat în oală.
Reteta ciorba de fasole verde din: fasole, rosii, ceapa, cimbru, faina, sare, ulei, marar. Ingrediente: 1 kg fasole verde 4 roşii 2 cepe 1 crenguţă de cimbru 1 lingură cu faină sare 1 lingură ulei mărar tocat Mod de preparare: Spălaţi fasolea cu apă călduţă, rupeţi-o după ce aţi curăţat-o de vârfuri şi de codiţe […]
Ciorba de fasole pestrita din: fasole, telina, suc de rosii, pastarnac, ceapa, sare. Ingrediente: 250 g fasole boabe pestriţă 1 legătură de frunze de ţelină 1 l suc de roşii 1 păstărnac 1 ceapă sare Mod de preparare: Alegeţi fasolea bob cu bob, spălaţi-o în câteva ape, lăsaţi-o în apă rece 1 ora, apoi […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
Gutui in ciorba? Hai sa fim seriosi