Ciorba de fasole cu bors si cimbru
PrinteazaCiorba de fasole cu bors si cimbru din: fasole pestriţă, ceapa, morcovi, rădăcină de ţelină şi păstârnac, bors, bulion, suc de rosii, crenguţe de cimbru, patrunjel, leustean, ulei.
Ingrediente:
- 250 g fasole pestriţă
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- rădăcină de ţelină şi păstârnac
- 1 l borş
- bulion
- suc de roşii
- 2 crenguţe de cimbru
- pătrunjel
- leuştean
- 3 linguri ulei
Mod de preparare:
Pui fasolea la înmuiat, apoi o speli şi o pui la fiert. Arunci prima apă, pui din nou apă fierbinte peste fasole şi laşi să fiarbă până se înmoaie boabele.
Adaugi apoi leguminoasele tăiate cubuleţe sau date pe râzătoare.
Spre final adaugi uleiul, sucul de roşii, pastă de roşii şi borşul fiert separat.
Presari şi verdeaţa tocată mărunt, acoperi şi serveşti după câteva minute, alături de un ardei iute.
Dacă ai câteva felii de mămăliguţă rece sau câteva turte coapte pe plită, masa este gata.
Pofta buna!