Ciorba de fasole cu bors si cimbru

Printeaza

Ciorba de fasole cu bors si cimbru din: fasole pestriţă, ceapa, morcovi, rădăcină de ţelină şi păstârnac, bors, bulion, suc de rosii, crenguţe de cimbru, patrunjel, leustean, ulei.

Ingrediente:Ciorba de fasole cu bors si cimbru

  • 250 g fasole pestriţă
  • 1 ceapă
  • 2 mor­covi
  • rădăcină de ţelină şi păstârnac
  • 1 l borş
  • bulion
  • suc de roşii
  • 2 crenguţe de cimbru
  • pătrunjel
  • leuştean
  • 3 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Pui fasolea la înmuiat, apoi o speli şi o pui la fiert. Arunci prima apă, pui din nou apă fierbinte peste fasole şi laşi să fiarbă până se înmoaie boabele.

Adaugi apoi leguminoasele tăiate cubuleţe sau date pe râzătoare.

Spre final adaugi uleiul, sucul de roşii, pastă de roşii şi borşul fiert separat.

Presari şi verdeaţa tocată mărunt, acoperi şi serveşti după câ­teva minute, alături de un ardei iute.

Dacă ai câteva felii de mămăliguţă rece sau câteva turte coapte pe plită, masa este gata.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.