Risotto cu Mazăre și Parmezan din: ceapa, usturoi, orez, vin, supa, mazare, unt, sare, piper, patrunjel. Această rețetă combină cremozitatea clasică a risotto-ului cu dulceața mazării și aroma bogată a parmezanului, creând un echilibru gustativ deosebit. Reteta Risotto cu Mazăre și Parmezan Ingrediente: 1 ceapă mică, tocată fin 2 căței de usturoi, mărunțiți 1 cană […]
Ciorbă de fasole cu gogonele murate
PrinteazaCiorbă de fasole cu gogonele murate din: fasole boabe, gogonele murate, zeama de la gogonelele murate, frunze de leustean, frunze de patrunjel, ceapa, morcov, pastarnac, ulei, sare, piper si cimbru.
Ingrediente:
- 400 g fasole boabe
- 4 gogonele murate
- 1 lingurita de boai de ardei dulce
- 1/2 l zeama de la gogonelele murate
- frunze de leustean si patrunjel tocate
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 pastarnac
- ulei
- sare
- piper
- o crenguta de cimbru
Mod de preparare:
Ţii fasolea un timp în apa rece, apoi o speli şi o fierbi. Arunci prima apă în care ai fiert fasolea şi o înlocuieşti cu apă caldă.
Pui din nou fasolea la fiert şi adaugi: ceapă tocată, sare şi piper. Când fasolea este fiartă pe jumătate, pui rondele de morcovi şi păstârnac şi laşi la fiert.
Apoi pui crenguţa de cimbru, zeama de la gogonelele murate şi gogonelele tăiate bucăţi. Mai fierbi totul 10 minute.
La urmă presari leuşteanul şi pătrunjelul tocate mărunt, iar pentru culoare, adaugi boiaua de ardei.
Ciorbă de fasole cu gogonele murate
Pofta buna!
Sorbet de Mango și Prosecco din: mango, apa, zahar, suc de lamaie, prosecco, menta. Sorbetul este un desert elegant și rafinat, perfect pentru a impresiona oaspeții la orice petrecere sau eveniment special. Combinația de mango exotic și spumantul Prosecco creează o experiență gustativă vibrată și sofisticată, care nu numai că răcorește, dar și incită simțurile. […]