Ciorba de fasole cu gogonele
PrinteazaCiorba de fasole cu gogonele din: fasole, gogonele, morcov, ceapa, pastarnac, ulei, sare, cimbru.
- 250 g fasole boabe
- 3-4 gogonele murate
- 500 ml zeamă de gogonele
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 1 păstârnac
- 1 lingură cu ulei
- sare
- cimbru
Mod de preparare:
Alegeţi şi spălaţi fasolea în mai multe ape, daţi-o în clocot şi aruncaţi apa. Umpleţi cu trei măsuri de apă rece, fierbeţi la foc potrivit cu păstârnac, morcov, ceapă şi puţină sare.
Când bobul de fasole se desface uşor, acriţi ciorba cu zeama de gogonele, în care au fiert 30 min gogonelele tocate.
Aromatizaţi ciorba cu cimbru şi leuştean uscat, potriviţi de sare, adăugaţi 1 lingură de ulei şi mai fierbeţi 2-3 min. Serviţi ciorba caldă sau rece, cu mămăligă sau cu pâine proaspătă şi o ceapă de apă spartă alături.
Pofta buna!