Ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat din: ciolan afumat, fasole, ceapa, marar, otet, sare, ulei, faina, rosii, tarhon. Ingrediente: 1 – 2 ciolane afumate (jambon) mici sau mijlocii 2 căni de fasole (400-500 g) 2 cepe mijlocii 2 fire mărar uscat 2-3 linguri oţet sare 2 linguri ulei 2 linguri făină 1-2 roşii (sau […]
Ciorba de fasole cu legume si afumatura
PrinteazaCiorba de fasole cu legume si afumatura din: fasole boabe, morcovi, pastarnac, boia, bulion, telina, sare, cimbru, piper, ciolan afumat, tarhon.
- 700 g fasole boabe
- 2 morcovi
- 1 pastarnac
- 1/2 lingurita boia
- 1 pahar de bulion
- 1 telina
- sare
- cimbru
- piper
- 500 g ciolan afumat
- tarhon tocat
Mod de preparare:
Pui fasolea la înmuiat de seara. Dimineaţa, fierbi şi schimbi apa de cel puţin trei ori.
De fiecare dată torni peste fasole apă clocotită. După ultima apă adaugi şi carnea, pe care o fierbi împreună cu fasolea.
Spumuieşti, ocazie cu care vei îndepărta şi neplăcutele pieliţe ce se desprind de pe boabe. Fierbi acoperit.
Separat, cureţi legumele şi le toci. După aproximativ o oră pui zarzavatul, boiaua, cimbrul, sarea şi laşi la fiert să se înmoaie legumele.
Scoţi carnea şi cimbrul, o dezosezi şi o tai. Adaugi bulionul să fiarbă în zeamă şi după aproximativ 10 minute carnea.
Laşi la fiert, şi dacă fasolea e moale opreşti focul.
Servesti ciorba presarata cu tarhon ori cu patrunjel, dupa gust, alaturi de o ceapa rosie, sparta si data cu sare ori insotita de ardei iute.
Ciorba de fasole cu legume si afumatura
Pofta buna!
poate iti place si:
Ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat
Pofta buna!