Ciorba de fasole cu legume si carnati
PrinteazaCiorba de fasole cu legume si carnati din: fasole, carnati, ardei gras, morcovi, cartofi, rosii, suc de rosii, dafin, cimbru, patrunjel, marar, sare, piper, suc de lamaie, ceapa, smantana.
- 500 g fasole boabe
- 2 cărnaţi de casă
- 1 ardei gras
- 2 morcovi
- 2 cartofi
- 1 conservă roşii cuburi
- 750 ml suc de roşii
- 2 foi dafin
- 1 linguriţă cimbru
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură mărar
- sare
- piper
- sucul de la 1 lămâie (opţional)
- 1 ceapă
- smântână (opţional)
Mod de preparare:
Speli în mai multe ape fasolea şi o laşi peste noapte la înmuiat. O fierbi în trei ape, în ultima pui un praf de sare.
Cureţi şi tai morcovii, ceapa şi ardeiul gras şi îi căleşti în puţin ulei. Adaugi un pic de apă. Tai în felii cârnaţii şi-i perpeleşti în ulei.
După 30 de minute, de când a început să fiarbă fasolea, adaugi cartofii curăţaţi şi tăiaţi cuburi, mixul călit de morcovi, ceapă şi ardei, feliile de cârnat, roşiile cuburi şi sucul de roşii.
Amesteci şi laşi să fiarbă, la foc mediu. Adaugi cimbrul şi foile de dafin, potriveşti de sare şi piper.
Tot acum poţi acri şi cu sucul de lămâie. Spre sfârşit, presari pătrunjelul şi mărarul tocate mărunt, închizi focul şi laşi oala acoperită.
Poţi servi cu smântână.
Ciorba de fasole cu legume si carnati
Pofta buna!