Ciorbă de fasole nouă cu afumătură de porc

Printeaza

O reteta savuroasa de Ciorbă de fasole nouă cu afumătură de porc din: sira de porc, fasole, morcovi, pastarnac, patrunjel, ceapa, zeama de varza acra, tarhon, leustean, patrunjel, boabe de piper, foaie de dafin si sare.

Ingrediente:Ciorba_de_fasole_noua_cu_afumatura_de_porc

  • 1 kg șiră de porc afumată
  • 300-400 g fasole albă nouă
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac mic
  • 1 pătrunjel
  • 1 ceapă
  • ½ l zeamă de varză acră
  • 1 crenguță tarhon
  • câte ½ legătură leuștean și pătrunjel
  • ½ linguriță boabe de piper
  • 1 foaie de dafin
  • sare

 

Mod de preparare:

Tai șira de porc, o speli și o pui la fiert pentru 5 minute. O scurgi, o speli din nou și o pui la fiert într-o oală cu 3 litri de apă călduță.

Cureți zarzavaturile și le tai mărunt. Alegi fasolea, o speli și o fierbi 10 minute. O scurgi și arunci apa în care a fiert.

Când șira e pe jumătate fiartă pui fasolea și zarzavaturile și le lași să fiarbă împreună acoperit timp de 20 de minute.

Separat fierbi zeama de varză împreună cu leușteanul și crenguța de tarhon.

O torni în ciorbă când au fiert legumele și mai lași ciorba să clocotească de câteva ori. Servești ciorba cu pătrunjel tăiat mărunt.

Ciorbă de fasole nouă cu afumătură de porc

Ciorba_de_fasole_noua_cu_afumatura_de_porc

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte buna ciorba de fasole cu afumatura

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.