Ciorba de fasole cu urzici din: fasole, ceapa, morcovi, ardei, ulei, bulion, foi de dafin, urzici. Ingrediente: 500 g fasole boabe 2 cepe 2 morcovi 1 ardei gras 3-4 linguri ulei 1 cana bulion 1 foaie de dafin 1 mana buna de urzici 2 lingurite condimente Mod de preparare: Căleşti bine ceapa cu ardeiul […]
Ciorba de fasole pestrita cu legume
PrinteazaCiorba de fasole pestrita cu legume din: fasole pestrita, ceapa, morcovi, relina, pastarnac, bors, bulion, suc de rosii, cimbru, patrunjel, leustean, ulei, sare, ardei iute.
- 250 g fasole pestriţă
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- rădăcină de ţelină şi păstârnac
- 1 l borş
- bulion
- suc de roşii
- 2 crenguţe de cimbru
- pătrunjel
- leuştean
- 3 linguri ulei
- sare
- ardei iute, pentru servire
Mod de preparare:
Pui fasolea la înmuiat, apoi o speli şi o pui la fiert. Arunci prima apă, pui din nou apă fierbinte peste fasole şi laşi să fiarbă până se înmoaie boabele.
Adaugi apoi leguminoasele tăiate cubuleţe sau date pe râzătoare. Spre final adaugi uleiul, sucul de roşii, pastă de roşii şi borşul fiert separat.
Presari şi verdeaţa tocată mărunt, acoperi şi serveşti după câteva minute, alături de un ardei iute.
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Ciorba de fasole cu arahide
Ciorba de fasole cu arahide din: arahide, fasole uscata, ceapa, telina, rosii, ulei, sos tabasco, sare si piper alb. Ingrediente: 150 g arahide 100 g fasole uscată 100 g ţelină 100 g ceapă 100 g roşii 30 ml ulei 10 ml sos tabasco 20 g sare 2 g piper alb Mod de preparare: […]
Pofta buna!