Ciorba de fasole pestrita cu suc de rosii
PrinteazaCiorba de fasole pestrita cu suc de rosii din: fasole, pastarnac, ceapa, telina, sare, suc de rosii.
- 250 g fasole boabe pestriţă
- 1 păstărnac
- 1 ceapă
- foi de ţelină verde sau uscată
- sare
- 1 l suc de roşii
Mod de preparare:
Alegeţi fasolea, spălaţi-o în două ape, lăsaţi-o să se înmoaie câteva ore în apă călduţă. Schimbaţi apa, lăsaţi să clocotească 2 min, aruncaţi apa, umpleţi cu trei măsuri de apă rece şi fierbeţi fasolea pe foc potrivit.
Când dă în fiert, adăugaţi păstârnacul întreg şi ceapa tăiată felii, lăsaţi 60 minute să fiarbă încet. Când bobul se desface la atingere, săraţi, aromatizaţi cu ţelină tocată, adăugaţi sucul de roşii şi fierbeţi încă 5 minute.
Serviţi cu pâine prăjită, caldă sau rece.
Pofta buna!