Ciorba de fasole cu salata verde
PrinteazaCiorba de fasole cu salata verde din: fasole, costita, zer, salata verde, smantana, sare, piper.
- 350 g fasole uscată
- 350 g costiţă afumată
- 1 litru zer
- 1 căpăţână salată verde
- smântână
- sare
- otet
Mod de preparare:
Fasolea se pune la înmuiat în apă rece. A doua zi se pune la fiert în apă rece împreună cu costiţa. Zerul se fierbe şi se toarnă peste supă. Dacă este nevoie, se mai pune sare.
Când fasolea şi costiţa sunt pătrunse, se scoate costiţa, se stinge focul şi se pun în ciorbă frunzele de salata verde spălate în prealabil.
Carnea de pe costiţe se dezosează şi se pune înapoi în ciorbă. Se acreşte cu oţet după gust si se serveste cu smântână.
Pofta buna!
Sotului ii place ciorba de fasole. Nu am servit si nici nu am facut cu salata verde. Nu obisnuiesc sa pun salata verde in ciorbe, dar acum o sa incerc.