Ciorba de fasole cu sunca si tarhon
PrinteazaO reteta de ciorba de fasole cu sunca si tarhon din: fasole alba, apa, sunca afumata, ceapa, morcovi, telina, tarhon, pasta de tomate, sare, otet si ulei.
- fasole alba
- 1 l de apa
- sunca afumata
- ceapa
- morcovi
- telina radacina
- tarhon
- pasta de tomate
- sare
- otet
- ulei
Mod de preparare:
Se pune intr-o ala adanca de ciorba o cana de boabe de fasole alba, tinuta o noaptea in apa, la inmuiat. Se adauga un litru de apa deasupra apoi se pune o buata de 400-500 grame de sunca afumata in apa si se da la fiert, la foc mediu.
Se maruntesc apoi o ceapa mediu si un morcov si se pun in vas, dupa 15 minute de timp in care a fiert fasolea. Acelasi lucru se face si cu o jumatate de radacina de telina. Se pune capacul la oala si se continua fierberea.
Dupa inca 15 minute se scoate sunca afumata din oala si se taie cubulete marunte, apoi se pune inapoi in supa. In acest moment se ia o legatura de tarhon proaspat si se toaca marunt, apoi se adauga in supa.
Separat apoi, in alta tigaie, se pune la incins ulei de floarea soarelui, apoi se adauga doua linguri de pasta de tomate, se pune si un polonic de supa din oala si se amesteca bine.
Se pune apoi acest amestec peste ciorba din oala mare. Se asezoneaza cu sare si cu otet, dupa gust, se mai lasa 5 minute cu capacul, apoi supa este gata. Reteta preluata de aici.
Ciorba de fasole cu sunca si tarhon
Pofta buna!