Ciorba de fasole uscata cu afumatura

Printeaza

Ciorba de fasole uscata cu afumatura din: fasole, ceapa, pastarnac, morcovi, patrunjel, rosii, tarhon, costita, carnati fumati, zeama de varza, sare.

Ingrediente:

  • 350 g fasole boabe albă sau pestriţă
  • 2 cepe
  • 1 păstărnac
  • 2 morcovi
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 2 roşii mari sau 2 linguri cu bulion de roşii
  • 4-5 tije de tarhon sau de ţelină
  • 100 g costiţă
  • 3 cârnaţi afumaţi
  • oţet sau zeamă de varză (ssau zeamă de aguridă) pentru acrit
  • 1 lingură cu sare

 

Mod de preparare:

Alegeţi fasolea bob cu bob, spălaţi cu apă rece, lăsaţi la înmuiat 8-10 ore (o noapte). Aruncaţi apa, umpleţi cu apă rece cât să acopere fasolea, lăsaţi să dea în clocot 1-2 min.

Aruncaţi apa clocotită (sau păstraţi-o pentru a scoate petele de grăsime de pe ţejsături), umpleţi oala cu 1,5 litri de apă fierbinte, lăsaţi să fiarbă la foc potrivit 1/2 oră.

Adăugaţi la fiert păstâmacul curăţat şi spălat. Lăsaţi să fiarbă în continuare peână se desface bobul de fasole.

Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi mărunt morcovii, pătrunjelul şi ceapa şi puneţi-le să fiarbă cu fasolea. Săraţi mâncarea.

Când fasolea esste fiartă şi se poate consuma, puneţi în oală costiţa şi câmaţii călite în tigaie fără grrăsime, bulionul de roşii, zeamă de varză (sau de aguridă) dată în clocot, tarhon saiu ţelină tocate mărunt.

Dacă vă lipseşte zeama de varză, optaţi pentru oţet îndoit cu apă.

Serviţi ciorba caldă, cu pâine de casă sau cu mămăligă rece.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.