Ciorbă de fasole uscată cu verdeturi

Printeaza

Ciorbă de fasole uscată din: fasole uscata, morcovi, pastarnac, telina, ulei, vegeta, cimbru, suc de rosii, ardei grasi, verdeata.

 

Ingrediente:Ciorbă de fasole uscată cu verdeturi

  • 400 g fasole uscată
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1 ţelină mică
  • 2 cepe
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingură vegeta
  • cimbru
  • 200 ml suc de roşii
  • 3 ardei graşi
  • verdeaţă (pătrunjel şi mărar)

 

Mod de preparare:

Fasolea aleasă se pune la înmuiat de seara până dimineaţa.

A doua zi, se pune la fiert în altă apă rece.

Când dă primul clocot, se schimbă apa, înlocuindu-se cu alta fierbinte.

Fasolea se lasă la fiert, iar când este pe jumătate fiartă, punem legumele.

După ce au fiert, punem sucul de roşii, uleiul şi vegeta (opţional, la ultimul clocot se pune borşul).

Când se opreşte focul, se adaugă verdeaţa tăiată fin.

Se poate servi dulce sau acrită cu borş.

 

 

Poftă bună!


 

 

poate te intereseaza si:

Ciorba de fasole uscata cu afumatura

Ciorba de fasole uscata cu afumatura

Ciorba de fasole uscata cu afumatura din: fasole, ceapa, pastarnac, morcovi, patrunjel, rosii, tarhon, costita, carnati fumati, zeama de varza, sare. Ingrediente: 350 g fasole boabe albă sau pestriţă 2 cepe 1 păstărnac 2 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 2 roşii mari sau 2 linguri cu bulion de roşii 4-5 tije de tarhon sau de […]

 

Ciorba de fasole

Ciorbă de fasole uscată cu bors

Ciorbă de fasole uscată Ingrediente: 300 g fasole uscată 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac 2 ardei graşi roşii 1 foaie dafin 1 fir cimbru 1 lingură vegeta 1 legătură leuştean 1 legătură pătrunjel sare 3 linguri ulei 500 ml borş   Mod de preparare: Se alege fasolea, se spală şi se […]

 

Ciorba de fasole in test

Ciorba de fasole uscata dreasa cu stevie

 Ciroba de fasole uscata dreasa cu stevie Pui fasolea boabe la fiert aşa cum faci de obicei, iar în timpul fierberii schimbi apa de 2-3 ori. In ultima apă în care va fierbe defini­tiv fasolea pui la fiert şi un morcov tăiat mărunt şi când a fiert fasolea tragi cratiţa de pe foc. Iei o […]

 

Ciorba de fasole cu costita si carnati

Ciorba de fasole cu costita si carnati

Ciorba de fasole cu costita si carnati din: fasole, ceapa, usturoi, dafin, patrunjel, rosii, morcov, ardei, costita, carnati, ulei, sare, piper, boia. Ingrediente: 1/2 kg fasole uscată 2 cepe 3 căţei de usturoi 3 foi de dafin 1/2 legătură de pătrunjel 4-5 roşii 1 morcov 1 ardei iute 2-3 cârnaţi 200 g costiţă sare ulei […]

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.