Ciorba de fasole cu usturoi si chili
PrinteazaCiorba de fasole cu usturoi si chili din: ulei, ceapa, usturoi, morcovi, ardei grasi, ciuperci, oregano, chili, bulion, supa de pui, fasole rosie, sare, piper.
- 2 linguri ulei
- 1 ceapa tocata
- 4 catei de usturoi
- 2 morcovi
- 2 ardei grasi rosii
- 250 g ciuperci champignon
- 1 lingurita oregano uscat
- 1/2 lingurita chili macinat
- 2 linguri bulion
- 1 l supa de pui
- 2 conserve boabe de fasole rosie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se încinge uleiul într-o oală şi se căleşte ceapa cca 5 min. Se adaugă usturoiul tăiat felii şi se prăjesc împreună cca 1 min. Se curăţă morcovii şi ciupercile champignon.
Se curăţă ardeii graşi de cotoare, seminţe şi pieliţe. Se taie felii morcovii şi ardeiul gras se taie fâşii.
Se aşază într-o cratiţă împreună cu ciupercile; se presară oregano şi chili. Se prăjesc puţin şi apoi se adaugă bulionul; se mai prăjesc puţin împreună.
Se toarnă supa şi boabele de fasole (care au fost în prealabil scurse de zeamă). Se acoperă vasul cu un capac şi se fierb înăbuşit la foc moale cca 15 min.
Se sărează şi se piperează supa după gust şi se serveşte fierbinte, presărată cu pătrunjel proaspăt tocat.
Ciorba de fasole cu usturoi si chili
Pofta buna!