Ciorba cu file de peste si castraveti in saramura
PrinteazaCiorba cu file de peste si castraveti in saramura din: peste, saramura, apa, patrunjel, leustean, castraveti murati, masline, ceapa, ulei, faina, smantana.
Ingrediente:
- 1.200kg peste file proaspăt (poţi face şi cu crap), oceanic
- 1/2 I zeamă de castraveţi în saramură
- 11/2 I apă sau zeamă de peşte
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură leuştean
- 250 g castraveţi muraţi
- 200 g măsline fără sâmburi
- 1 ceapă
- 50 g ulei
- 1/2 lingură făină
- 200 g smântână
Mod de preparare Ciorba cu file de peste si castraveti in saramura:
Peştele fileuri îl tai bucăţi, îl fierbi cu zeama de castraveţi, apă sau zeama de la peşte, castraveţii curăţaţi şi tăiaţi mărunt, ceapa tocată şi măslinele.
Separat, faci un sos din ulei şi făină, îl torni peste supă şi mai fierbi totul, încă 10 minute.
Când e gata ciorba, o dregi cu smântână şi verdeaţă tocată.
Pofta buna!