Ciorba frantuzeasca cu zarzavat si pui

Printeaza

Ciorba frantuzeasca cu zarzavat si pui din: morcov, patrunjel verde, telina, praz, ceapa, varza, copane de pui, mazare, salata, unt, zahar, sare si bulion.

Ingrediente:Ciorba_frantuzeasca_cu_zarzavat_si_pui

  • 1 morcov mare
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1/2 telina
  • 1 praz
  • 1 ceapa
  • 1/4 varza mica
  • 3 copane mici de pui sau aripi si maruntaie
  • mazare
  • 1 salata mica
  • 1/2 lingurita unt
  • 1/2 lingurita zahar
  • sare
  • bulion

 

Mod de preparare:

Tai bucăţile de pui în părţi mai mici şi le pui la fiert în apă cu sare, timp de 1/2 oră. Apoi tai fin tot zarzavatul. în acest zarzavat pui un praf de sare şi linguriţa de za­hăr. Pui totul într-o cratiţă cu jumă­tate de linguriţă de unt şi înăbuşi totul la foc potrivit. Amesteci totul cu 1 lingură, încet, să nu se sfărâ­me.

Ai grijă să nu se ardă. în altă cratiţă, mai adâncă, fierbi separat varza tăiată fin. Când zarzavatul este fiert, adaugi copanele tăiate bucăţi mici şi apa în care au fiert, încât să fie bine acoperită cratiţa cu ciorbă. Pui apoi varza fiartă şi scursă, puţină mazăre boabe verde şi câteva frunze de salată şi bulion.

Mai laşi să dea un clocot, apoi serveşti ciorba cu pătrunjel verde deasupra.

Ciorba frantuzeasca cu zarzavat si pui

Ciorba_frantuzeasca_cu_zarzavat_si_pui

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.