Ciorba de gaina cu galuste
PrinteazaCiorba de gaina cu galuste din: tacam de gaina, ceapa, ardei, morcovi, pastarnac, bors, rosii, oua, gris, piper, sare, leustean.
- tacâmurile de la 1 găină (aripi, picioare, cap, pipote, coşul pieptului, spate, gât)
- 2 cepe
- 2 ardei
- 2 morcovi
- 1 păstârnac
- 1 l borş
- 1/2 kg roşii
- condiment din legume uscate
- 2 ouă
- 2-3 linguri griş
- piper
- sare
- 1 legătură de leuştean
Mod de preparare:
După ce se spală măruntaiele în mai multe ape reci, se pun la fiert în 3 litri de apă rece cu puţină sare.
Focul va fi intens până când apa ajunge la temperatura de fierbere, apoi se reduce la intensitate mică.
Cu ajutorul unei linguri spumante, se îndepărtează spuma ori de câte ori este nevoie.
Intr-un alt vas, se fierbe borşul.
Se curăţă legumele, se spală şi se taie în cubuleţe.
Când bucăţile de carne sunt aproape fierte, se scot cele care se consideră necomestibile şi se adaugă legumele şi condimentul din legume uscate.
După 10 minute de fierbere la foc mediu, se pun roşiile decojite, date pe râzătoare.
Se bat albuşurile spumă, apoi se încorporează gălbenuşurile, grisul şi o jumătate de linguriţă de ulei.
Se omogenizează compoziţia pentru găluşte şi se lasă să se odihnească 15 minute, în frigider.
Când ciorba e aproape gata, se reduce intensitatea focului la mic şi se pune câte 1 linguriţă de compoziţie.
Se toarnă borşul prefiert, se potriveşte de sare şi se lasă ciorba să mai fiarbă timp de 1 minut.
Se spală verdeaţa, se toacă mărunt şi se presară în ciorbă.
Se stinge focul, se acoperă oala cu un capac şi se lasă astfel 10 minute.
Ciorba de gaina cu galuste
Pofta buna!