Ciorba de gaina cu legume

Printeaza

Ciorba de gaina cu legume din: gaina, ceapa, morcovi, fidea, concentrat de gaina, zeama de varza, bors, bulion, leustean, ou, apa.

Ingrediente: 

  • 1 găină întreagă
  • 3 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 1 mână de fidea
  • concentrat cu gust de găină
  • 500 ml zeamă de varză acră sau borş
  • 4 linguri bulion
  • leuştean verde
  • 1 ou
  • 5 l de apă

Mod de preparare:

Porţionezi găina şi o pui toată la fiert în 5 l de apă. O fierbi 3 ore, completând cu apă pe parcurs, când scade.

Când a fiert, scoţi pulpele şi pieptul si le folosesti la alta mancare. Cureţi ceapa şi o tai mărunt. La fel, morcovii îi cureţi şi îi dai prin răzătoarea mare.

Se pun în ciorbă ceapa şi morcovii şi laşi să mai fiarbă 20 de minute. Apoi adaugi concentratul cu gust de găină, bulionul şi fideaua.

Pui şi 0,5 l zeamă de varză şi guşti. Dacă este prea dulce, mai pui sare.

Laşi să fiarbă câteva clocote, până fierbe fideaua, apoi, separat, baţi cu furculiţa un ou, timp de 5 minute şi peste el pui câteva linguri de ciorbă fierbinte. Amesteci, apoi adaugi oul în ciorbă.

Opreşti focul, presari leuşteanul tocat fin şi acoperi oaia cu capac.

 

Ciorba de gaina cu legume

Ciorba_de_gaina_cu_legume

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.