Ciorba galbena de peste

Printeaza

 Ciorba galbena de peste

Ingrediente:Ciorba galbena de peste

  • 1,200 kg peşte proaspăt (preferabil şi crap)
  • sare
  • piper
  • 250 g roşii
  • 1 ceapă
  • 200 g zarzavat de supă
  • 1/2 lămaie
  • 10 g şofran
  • 300 g fileu de peşte
  • 1 albuş
  • 2 linguri lapte
  • 3 linguri de smantană
  • 1/2 pahar vin alb
  • 2 l apă

 

Mod de preparare:

Zarzavatul şi ceapa tăiate, se fierb cu apă şi sare timp de 25 minute, după care se pune peştele (1,200 kg) şi se mai fierb împreună 20 minute.

Se scoate peştele, se curata de oscioare şi se dă prin sită împreună cu supa şi zarzavaturile.

Se pune din nou la foc şi se termină cu vinul, piperul, şofranul, lămaia şi smantană.

Chenelele preparate separat se servesc în supa.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Tare buna ciorba de peste!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.