Ciorba cu galuste si caviar
PrinteazaO reteta delicioasa de ciorba cu galuste si caviar din: supa de homar, frisca, whisky, albusuri, otet alb, caviar si sare.
- 2 cutii mici supă de homar
- 4 linguri frişca lichidă
- 1 lingură whisky
- 3 albuşuri
- 2 linguri oţet alb
- 4 linguriţe caviar
- sare
Mod de preparare:
Turnaţi supa de homar într-o cratiţă şi încălziţi-o la foc mic. în acest timp, albuşurile se bat spumă cu un pic de sare. Intr-o cratiţă, clocotiţi apă cu oţet. Luaţi, cu ajutorul a două linguri, găluşte de albuş şi puneţi-le cu atenţie în apa ce clocoteşte uşor (procedaţi astfel, de mai multe ori).
Lăsaţi-le să fiarbă cca 1 min, întoarceţi-le cu grijă şi lăsaţi-le să mai fiarbă încă 1 min. Scurgeţi-le pe hârtie absorbantă.
Trebuie să obţineţi 8 găluşte de albuş. Turnaţi whisky-ul şi frişca lichidă în zeama caldă, puneţi cratiţa pe foc şi amestecaţi bine.
Când este suficient de caldă, repartizaţi ciorba în farfurii încălzite în prealabil, aşezaţi cu grijă câte 2 găluşte de albuş în fiecare farfurie, presăraţi cu caviar şi serviţi imediat.
Ciorba cu galuste si caviar
Pofta buna!