Ciorba cu galuste de paine si chimen

Printeaza

Ciorba cu galuste de paine si chimen din: ceapă, morcov, roşii, ţelină, seminţe de chimen, mazăre, pastă de tomate, borş, ulei, miez de paine, oua, lapte, lustean, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • o ceapă
  • 1 morcov
  • 4 roşii
  • o ţelină mică
  • 1/2 lin­guriţă cu seminţe de chimen
  • 300 g mazăre
  • o lingură cu pastă de tomate
  • 300 ml borş
  • 75 ml ulei de floarea-soarelui
  • 500 g miez de pâine
  • 2 ouă
  • 225 ml lapte dulce
  • leuştean
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se sp.ală şi se toacă mărunt.

Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se taie cubuleţe.

Se încinge uleiul într-o crăticioară, se pun legumele şi se călesc cinci minute.

Intr-o oală se fierb doi litri de apă şi când încep să clocotească se pun legumele călite.

Se fierb 15 minute, se adaugă mazărea şi seminţele de chimen.

condimentează, se continuă fierberea până când legumele sunt fierte, apoi se toarnă borşul. într-un bol se pune miezul de pâine rupt în bucăţe­le, se toarnă laptele rece şi se lasă să se înmoaie.

stoarce, se pune într-un bol separat, se amestecă cu ouăle, sare, piper şii se formează gă­luşte cu mâinile umede.

Se pun în oală, se fierb până se ridică la supra­faţă, apoi se adaugă pasta de tomate şi roşiile date pe răzătoare.

lasă să fiarbă 15 minute, se presară leuştean tocat şi se lasă să se răcească.

 

Ciorba cu galuste de paine si chimen

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.