Ciorba cu galuste de peste

Printeaza

Ciorba cu galuste de peste din: file de peste, ardei, morcov, telina, ceapa, oua, paine, bors, rosii, ulei, ardei, leustean, sare, piper, faina.

Ingrediente:

  • 500 g fileuri de peşte
  • un ardei gras roşu
  • un morcov
  • o jumătate de ţelină
  • două cepe
  • două ouă
  • două felii de pâine
  • 350 ml borş
  • 4 roşii
  • 100 ml ulei de floarea-soarelui
  • un ardei iute mic
  • leuştean
  • sare
  • piper
  • făină

 

Mod de preparare:

Ciorba cu galuste de peste: Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari.

Cepele se curăţă, se spală şi se toacă mărUnt. Se opreşte puţină ceapă, iar restul se căleşte împreună cu morcovul şi ţelina rase.

Se pune la fiert o oală cu doi litri de apă şi se adaugă legumele călite.

Fileurle se curăţă de oase, se toacă mărunt şi se pun într-un castron. Feliile de pâine se sfărâ­mă, se înmoaie cu puţină apă şi se storc.

Se amestecă împreună cu ouăle bătute, ceapa pusă deoparte, peştele tocat, sarea şi piperul.

Când legumele sunt fierte, se adaugă ardeiul tocat mărunt, roşiile date pe râzătoare, uleiul şi borşul.

Se fierbe totul timp de 15 mi­nute, se formează perişoare, se trec prin făină, apoi se pun în apa care clocoteşte.

Se fierb la foc mic timp de 15-20 de minute, se adaugă leuştean tocat şi ardei iute crestat la vârf.

Ardeiul iute se scoate după zece minute, altfel ciorba devine picantă.

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.