Sarmale Tradiționale cu Carne de Gâscă din: carne de gasca, orez, ceapa, ulei, varza murata, bulion de rosii, sare, piper, marar, cimbru, frunze de dafin. Descoperă savoarea autentică a tradiției românești cu această rețetă unică de sarmale cu carne de gâscă. O combinație perfectă de arome și texturi, aceste sarmale sunt o alegere ideală pentru […]
Ciorba de gasca cu iaurt
PrinteazaCiorba de gasca cu iaurt din: gasca, sare, ceapa, patrunjel, morcovi, telina, cartofi, dovlecei, marar, iaurt, faina, oua, ulei, lamaie.
Ingrediente:
- 1 gâscă întreagă
- sare
- 1 ceapă
- 1 rădăcină pătrunjel
- 2 morcovi
- 1 ţelină mică
- 2 cartofi
- 2 dovlecei
- 1 legătură de mărar
- 200 g iaurt
- 80 g făină
- 2 ouă
- ulei de măsline
- zeama de la 1 lămâie
Mod de preparare Ciorba de gasca cu iaurt:
Cureţi şi speli toate legumele. Opăreşti gâscă tranşată, în apă sărată, clocotită.
O laşi 3 minute, după care o pui în strecurătoare sub jet de apă rece. Intr-o oală cu ulei de măsline încins, căleşti pătrunjelul, morcovii, ţelina şi ceapa tăiate mărunt.
Adaugi gâscă, completezi cu apă şi laşi ciorba la fiert la foc mic.
Când carnea este fiartă, adaugi cartofii tăiaţi cuburi şi, după 20 de minute, pui dovleceii tăiaţi cubuleţe, pe care îi iaşi să fiarbă 10 minute.
Intre timp, prepari tăiţeii de casă din 80 g făină şi 1 ou, pe care îi laşi să fiarbă în ciorbă 10 minute.
La final dregi ciorba cu iaurt frecat cu gălbenuş şi zeamă de lămâie.
După ce ai stins focul, adaugi mărarul tocat.
Pofta buna!
Sarmale Tradiționale cu Carne de Gâscă
Pastrama de gasca cu cimbru din: piept si pulpe de gasca, boabe de piper, boia, cimbru, usturoi, vin alb si sare grunjoasa. Ingrediente: pieptul si pulpele de la o gasca mai mare 1 lingura boabe de piper pisat (rosu, verde, alb, negru) 2 lingurite boia dulce 1 lingurita boia iute 1 lingura cimbru uscat 3 […]
Pofta buna!