banane, faina, lapte, praf de copt, oua, zahar, sare, ulei. Pancakes cu banane sunt o interpretare tropicală a tradiționalelor pancakes americane. Bananele adaugă o dulceață naturală și o textură pufoasă. Ingrediente: 2 banane coapte 200g făină 250ml lapte 1 linguriță praf de copt 2 ouă 1 lingură zahăr 1 praf […]
Ciorba greceasca de vitel
PrinteazaCiorba greceasca de vitel din: carne de vitel, ceapa, zarzavat, smantana, galbenusuri, orez, sare, zeama de lamaie, patrunjel, faina.
Ingrediente:
- 1 kg carne de viţel
- 2 cepe mijlocii
- 300 g zarzavat (morcovi, ţelină, pătrunjel rădăcină)
- 150 g smântână
- 2 gălbenuşuri
- 50 g orez
- sare
- zeamă de lămâie
- 1 legătură de pătrunjel
- 1/2 lingură făină
Mod de preparare:
Ciorba greceasca de vitel: Tăiaţi carnea în bucăţi şi puneţi-le la fiert în apă rece cu sare. Luaţi foarte bine spuma, adăugaţi ceapa tocată, apoi tot zarzavatul tăiat în cuburi mici.
Puneţi orezul spălat. Când carnea şi zarzavatul sunt fierte, luaţi vasul de pe flacără, combinaţi smântână cu gălbenuşurile şi dregeţi ciorba.
Acriţi preparatul cu zeama de lămâie, presăraţi verdeaţă tocată şi ciorba poate fi servită.
Pofta buna!
Slanina Afumată: Comoara Gastronomică a Bucătăriei Tradiționale
Slanina a fost întotdeauna o delicatesă apreciată în multe culturi din întreaga lume, în special în bucătăria tradițională românească. Este un aliment bogat, savuros, care poate fi consumat în multe moduri diferite, fie crud, fie gătit. Unul dintre cele mai apreciate tipuri de slanina este cea afumată. Procesul […]