Ciorbă grecească cu carne de porc
PrinteazaO reteta delicioasa de ciorba greceasca cu: carne de porc, morcovi, radacina de patrunjel, telina, ceapa, orez, oua, lamie, smantana, faina, leustean, sare.
Ingrediente:
- 500 g carne de porc
- 4 morcovi
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 1 ţelină
- 2 cepe
- 75 g orez
- 2 ouă
- 1 lămâie
- 250 g smântână
- 1 lingură făină
- 1 legătură leuştean
- sare
Mod de preparare:
Porţionezi carnea şi o pui la fiert în apă cu sare. Indată ce carnea a dat în fiert, iei spuma cât e nevoie. Tai zarzavatul bastonaşe, iar ceapa o toci mărunt şi o pui în ciorbă. După 1/2 oră adaugi orezul care a fost fiert separat.
Amesteci gălbenuşurile de ou cu smântână şi cu făina, apoi diluezi cu apă zeama de lămâie şi potriveşti gustul de sare şi adaugi compoziţia în ciorbă. La sfârşit, pui leuşteanul tocat.
Pofta buna!