Ciorbă de Legume cu Cimbru – Aroma Prospețimii într-un Bol din: morcovi, cartofi, ceapa, usturoi, ardei gras, dovlecel, ulei de masline, cimbru, sare, piper, smantana. Ciorba este o mâncare reconfortantă, plină de prospețime și arome intense. Adăugarea cimbrului, fie proaspăt, fie uscat, transformă această ciorbă într-o experiență gustativă aparte. Reteta Ciorbă de Legume cu Cimbru […]
Ciorba gustoasa de dovlecei
PrinteazaCiorba gustoasa de dovlecei din: dovlecei, morcov, telina, radacina de patrunjel, ceapa, ceapa verde, usturoi, verde, rosii, ardei capia, bors, ulei de masline, sare, piper, orez si leustean.
- 4 dovlecei
- 1 morcov
- 1 telina mica
- 1 radacina de patrunjel
- 1 ceapa alba
- 2 legaturi de ceapa verde
- 2 fire de usturoi verde
- 4 rosii
- 2 ardei capia
- bors dupa gust
- 3 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- orez
- leustean
Mod de preparare:
Speli dovleceii şi îi tai felii mai groase. Cureţi ceapa albă, o speli, o dai pe răzătoarea cu ochiuri mari şi o pui la fiert într-o oală cu 2 litri de apă.
Morcovul, ţelina şi rădăcina de pătrunjel le cureţi, le speli şi le dai pe râzătoare, apoi le adaugi în oală.
Când legumele sunt aproape fierte, adaugi dovleceii, ardeii tăiaţi rondele, 2 linguri de orez (ales şi spălat), uleiul, sare şi piper după gust.
Fierbi totul timp de 10 minute. Spre final adaugi borsul după gust. Presari leuştean verde tocat mărunt.
Ciorba gustoasa de dovlecei
Pofta buna!
Pofta buna!